Výsledek Sbírky potravin

Po důkladném sečtení je výsledek jasný - skvělých 439,6 kg potravin a drogerie!!

DĚKUJEME VŠEM DÁRCŮM, KTEŘÍ NÁM DNES NA TUTO SBÍRKU PŘISPĚLI V SUPERMARKETU LIDL.

V neposlední řadě chci také poděkovat panu Petru Sojkovi, vedoucímu supermarketu Lidl, za skvělou organizaci zázemí pro dobrovolníky a péči o hladký průběh celé sbírky.

Sbírka potravin pomůže potřebným přímo v příslušném regionu

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Ceslostátní akce Sbírka postravin se koná ve vybraných prodejnách obchodních řetězců v sobotu 18. května. Pomoci je možné také jako dobrovolník anebo z pohodlí svého domova. Partnerem sbírky je Charita Česká republika.

Odkaz na celorepublikové výsledy Tříkrálové sbírky 2019

Kliknutím na černý čtvereček s křížkem zobrazíte podrobné výsledky v jednotlivých lokalitách.

VÝSLEDKY TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY 2019

VÁŽENÍ PŘÁTELÉ CHARITNÍHO DÍLA, VÝSLEDKY LETOŠNÍ TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY JSOU TADY!
DĚKUJEME VŠEM, KTEŘÍ PŘILOŽILI RUKU K DOBRÉMU DÍLU, VŠEM KTEŘÍ PŘISPĚLI DO KASIČEK KOLEDNÍČKŮ A V NEPOSLEDNÍ ŘADĚ NAŠÍM RODINNÝM PŘÍSLUŠNÍKŮM, KTEŘÍ NÁM PRO VÝKON CHARITNÍHO DÍLA POSKYTUJÍ PEVNÉ RODINNÉ ZÁZEMÍ!

MŠ v Kestřanech pod vedením E.Kázecké vyšla na Tříkrálovou koledu a sbírku

MŠ v Kestřanech má za sebou úspěšnou premiéru Tříkrálové sbírky. Velice milou zkušenost malým šikulům zpestřilo krásné počasí a vstřícnost obyvatel obce.

Hledají se náhradníci pro oblast Písek - Logry

OMLUVA - Z DŮVODU ONEMOCNĚNÍ KOLEDNÍČKŮ NEPROBÍHÁ KOLEDA V PÍSKU - NA LOGRECH. NÁHRADNÍCI VÍTANÍ!

Rozpis aktuálních Tříkrálových koled 8. - 13. 1.

Rozpis aktuálních koled:

Koleda v Čížové 6. 1. 14,30

Koleda v Čížové ve čtvrti zvané "Na Šmoulově" se pomalu stává tradicí.

Tříkrálová sbírka 2019 stáje Štětice 6. 1.

Do sbírky se zapojily i stáje Štětice vedené paní Zuzanou Zemanovou.

Koleda dětí z 13. MŠ v Písku

Děti vyšli na Tříkrálovou koledu na sídlišti JIh v Písku.

Vyfoťe se u značky svého města nebo tam, kde koledujete!

Zapojte se do tříkrálové fotografické soutěže. Více v linku.

Tříkrálová sbírka 2019 na Písecku

Informace o zahájení a průběhu koled na Písecku. Článek budeme průběžně aktualizovat.

Tříkrálová sbírka je v Písku zahájená.

Dnešní hlavní událost v kostele Narození Panny Marie v Písku.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Ilustrační snímek Jakub Žák

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Vánoční přání

Ať nás láska v našich srdcích zahřívá i nadále. Mnohokrát děkujeme za Vaši nezištnou pomoc a činnost!

BONUM PŘÁNÍ 2018

Dar splněného přání: Papež František se seznámil s životní příběhem paní Marie

Vatikán, České Budějovice, Veselí nad Lužnicí – Delegace z Českých Budějovic během audience u papeže Františka předala \"3 jablka\", dary od sv. Mikuláše: požehnané pivo, perníky pro sociálně slabé rodiny a splněné přání setkání s papežem. Hned dva dary měly co dočinění s českobudějovickou diecézní charitou – Požehnaný ležák a splněné přání setkat se s papežem. Svatý otec se seznámil s životním příběhem paní Marie Jarošové, obyvatelky charitního Domu sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí.

Začíná doba dobrých skutků. Mostkovičtí po výbuchu potřebují nejvíc stmelit a finančně pomoci

Sociální šetření Charity v Mostkovicích

Mostkovice - Sobota 22. září. Ozve se ohlušující rána. V jedné z ulic v Mostkovicích vybuchuje rodinný dům, tlaková vlna se valí ulicí dál, vysklí okna, některá vytrhne ven i s rámem, ze střech padají tašky… Při výbuchu umírá jeden muž. Další tři domy jsou určené k demolici, rozbitá jsou i auta, o život přichází i domácí zvířata. Ulice je plná sutin, vypadá to jako po válce. Pracovníci Charity zjišťovali v terénu, jak na tom zasažení lidé jsou. „Sčítali jsme škody a zjišťovali, jestli si někdo ze zasažených potřebuje popovídat nebo potřebuje i další odbornou pomoc,“ říká koordinátor pro mimořádné události z Charity Prostějov Vít Forbelský...

ČSOB pomáhá regionům - podpora DC Bonum

ČSOB pomáhá regionům nás zařadila do projektu, abychom uspěli potřebujeme Vaši drobnou finanční podporu. Děkujeme!

Tříkrálová sbírka  2019 se pomalu blíží

Pojďte s námi zažít křesťanskou tradici.

Helena Faberová začínala rozvíjet charitativní činnost s partou dobrovolníků

České Budějovice –  Pomoc osamělým matkám s dětmi, lidem bez přístřeší, osobám se zdravotním a mentálním postižením, sociálně slabým a mnoha dalším lidem. To vše zajišťuje na jihu Čech Diecézní charita České Budějovice. U vzniku českobudějovické diecézní charity po revoluci v roce 1989 stála Helena Faberová. Rozhovor s první ředitelkou Diecézní charity Č. Budějovice Helenou Faberovou si můžete poslechnout (i přečíst) na stránkách Českého rozhlasu České Budějovice.