Archiv starších článků
Zobrazit podle času:
Rubriky:

VÝSLEDKY TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY 2019

VÁŽENÍ PŘÁTELÉ CHARITNÍHO DÍLA, VÝSLEDKY LETOŠNÍ TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY JSOU TADY!
DĚKUJEME VŠEM, KTEŘÍ PŘILOŽILI RUKU K DOBRÉMU DÍLU, VŠEM KTEŘÍ PŘISPĚLI DO KASIČEK KOLEDNÍČKŮ A V NEPOSLEDNÍ ŘADĚ NAŠÍM RODINNÝM PŘÍSLUŠNÍKŮM, KTEŘÍ NÁM PRO VÝKON CHARITNÍHO DÍLA POSKYTUJÍ PEVNÉ RODINNÉ ZÁZEMÍ!

MŠ v Kestřanech pod vedením E.Kázecké vyšla na Tříkrálovou koledu a sbírku

MŠ v Kestřanech má za sebou úspěšnou premiéru Tříkrálové sbírky. Velice milou zkušenost malým šikulům zpestřilo krásné počasí a vstřícnost obyvatel obce.

Hledají se náhradníci pro oblast Písek - Logry

OMLUVA - Z DŮVODU ONEMOCNĚNÍ KOLEDNÍČKŮ NEPROBÍHÁ KOLEDA V PÍSKU - NA LOGRECH. NÁHRADNÍCI VÍTANÍ!

Koleda v Čížové 6. 1. 14,30

Koleda v Čížové ve čtvrti zvané "Na Šmoulově" se pomalu stává tradicí.

Tříkrálová sbírka 2019 stáje Štětice 6. 1.

Do sbírky se zapojily i stáje Štětice vedené paní Zuzanou Zemanovou.

Koleda dětí z 13. MŠ v Písku

Děti vyšli na Tříkrálovou koledu na sídlišti JIh v Písku.

Vyfoťe se u značky svého města nebo tam, kde koledujete!

Zapojte se do tříkrálové fotografické soutěže. Více v linku.

Tříkrálová sbírka 2019 na Písecku

Informace o zahájení a průběhu koled na Písecku. Článek budeme průběžně aktualizovat.

Tříkrálová sbírka je v Písku zahájená.

Dnešní hlavní událost v kostele Narození Panny Marie v Písku.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Vánoční přání

Ať nás láska v našich srdcích zahřívá i nadále. Mnohokrát děkujeme za Vaši nezištnou pomoc a činnost!

BONUM PŘÁNÍ 2018

Dar splněného přání: Papež František se seznámil s životní příběhem paní Marie

Vatikán, České Budějovice, Veselí nad Lužnicí – Delegace z Českých Budějovic během audience u papeže Františka předala \"3 jablka\", dary od sv. Mikuláše: požehnané pivo, perníky pro sociálně slabé rodiny a splněné přání setkání s papežem. Hned dva dary měly co dočinění s českobudějovickou diecézní charitou – Požehnaný ležák a splněné přání setkat se s papežem. Svatý otec se seznámil s životním příběhem paní Marie Jarošové, obyvatelky charitního Domu sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí.

Začíná doba dobrých skutků. Mostkovičtí po výbuchu potřebují nejvíc stmelit a finančně pomoci

Mostkovice - Sobota 22. září. Ozve se ohlušující rána. V jedné z ulic v Mostkovicích vybuchuje rodinný dům, tlaková vlna se valí ulicí dál, vysklí okna, některá vytrhne ven i s rámem, ze střech padají tašky… Při výbuchu umírá jeden muž. Další tři domy jsou určené k demolici, rozbitá jsou i auta, o život přichází i domácí zvířata. Ulice je plná sutin, vypadá to jako po válce. Pracovníci Charity zjišťovali v terénu, jak na tom zasažení lidé jsou. „Sčítali jsme škody a zjišťovali, jestli si někdo ze zasažených potřebuje popovídat nebo potřebuje i další odbornou pomoc,“ říká koordinátor pro mimořádné události z Charity Prostějov Vít Forbelský...

ČSOB pomáhá regionům - podpora DC Bonum

ČSOB pomáhá regionům nás zařadila do projektu, abychom uspěli potřebujeme Vaši drobnou finanční podporu. Děkujeme!

Tříkrálová sbírka  2019 se pomalu blíží

Pojďte s námi zažít křesťanskou tradici.

Helena Faberová začínala rozvíjet charitativní činnost s partou dobrovolníků

České Budějovice –  Pomoc osamělým matkám s dětmi, lidem bez přístřeší, osobám se zdravotním a mentálním postižením, sociálně slabým a mnoha dalším lidem. To vše zajišťuje na jihu Čech Diecézní charita České Budějovice. U vzniku českobudějovické diecézní charity po revoluci v roce 1989 stála Helena Faberová. Rozhovor s první ředitelkou Diecézní charity Č. Budějovice Helenou Faberovou si můžete poslechnout (i přečíst) na stránkách Českého rozhlasu České Budějovice.

Lidé nemusejí na ulici mrznout. Víme, jak jim pomoci. Charitní návod pro každého

Mrazy udeřily a lidé bez domova opět umírají na ulicích. Přitom by nemuseli. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven a nocležen, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Jenže mnoho bezdomovců sem vůbec nepřijde, přestože je situace kritická. Proto apelujeme na všechny, aby nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova spolu s námi.

Světový den chudých: Slyšme volání lidí na okraji!

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.

Národní potravinová sbírka 2018

Děkujeme všem dobrým lidem,kteří v sobotu v Tescu darovali potraviny a drogerii potřebným. Vybrali jsme 67,5kg drogerie a 429,5 kg trvanlivých potravin.

DĚKUJEME! JSTE SKVĚLÍ!