Archiv starších článků
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Výzva pro muže!

Výzva pro mladé i starší muže! Přijďte udělat garde dámám na plese v DPS Světlo, v pátek 23. 11. 2018 od 16ti hodin. Rozhodně nehledáme soutěžící do Star dance! Přijďte každý, komu nedělá problém udržet rytmus tance.

Společně si zazpívejme

První krok k dobrovolnictví není vůbec složitý. Co takhle si s námi v pátek 30. 11. od 15ti hodin zazpívat koledy se seniory ze zařízení SeneCura Seniorcentrum Písek? Po zpívání následuje Vánoční jarmark, kde můžete nakoupit pro své blízké nebo sebe originální výrobky s vánoční tématikou. Protože vznik těchto výrobků postupně vidím, můžu říci, že se máte na co těšit!

Světový den chudých: Slyšme volání lidí na okraji!

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.

Národní potravinová sbírka 2018

Děkujeme všem dobrým lidem,kteří v sobotu v Tescu darovali potraviny a drogerii potřebným. Vybrali jsme 67,5kg drogerie a 429,5 kg trvanlivých potravin.

DĚKUJEME! JSTE SKVĚLÍ!

Senioři si o pomoc často neřeknou

Buďme všímaví ke starším lidem, mají více potřeb, než se na první pohled zdá.

Zveme vás do divadla Archa

Akcent na migraci je jednodenní setkání neziskových a kulturních organizací, které se uskuteční 3. listopadu 2018 v Divadle Archa v rámci festivalu dokumentárního divadla Akcent. Vedle řady nevládních organizací, sdružení a iniciativ zde Charita Česká republika představí své aktivity v oblasti migrace a integrace.

Odnos potravin

Hledáme dobrovolníka pro odnos potravin muži se zdravotním postižením s frekvencí 1x týdně. Pán je schopen si potraviny vyzvedávat před domem.

Vhodné pro 18+, horní hranice věku neomezená.

Dárek republice

Dejme dárek nejen republice k výročí jejího vzniku, ale i sami sobě.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Pomozte chránit ptáky a zapojte se v jednoduché činnosti

V PŘÍPADĚ NÁLEZU ZRANĚNÉHO POLÉTAVCE KONTAKTUJTE ZÁCHRANNOU STANICI MAKOV
TEL.724 090 220, 382 279 159.

Co vše je dobré sledovat?

Při nálezu mrtvého nebo zraněného ptáka si zaznamenejte:

- datum a čas nálezu
- co nejpřesnější místo a ideálně i orientaci stěny budovy (S/J/V/Z), u které jste ptáka našli
- nález vyfoťte se skleněnou plochou na pozadí, ne pouze detail uhynulého/poraněného ptáka
- o jaký druh se jedná (pokud ho máte vyfocený, přesné určení zajistí ČSO).

S OSTATNÍM VÁM BONUM RÁDO VYPOMŮŽE, KONTAKTUJTE NÁS.

Potravinová sbírka Kaufland

Výsledek prvního ročníku potravinové sbírky řetězce Kaufland, konané v sobotu 8. 9. 2018, od 8 - 18h.

Jak být dobrým dobrovolníkem.

Vážení dobrovolníci, příznivci a čtenáři,

kolektiv dobrovolníků DC Bonum spolu s koordinátorkou pro Vás připravil příručku - Jak být dobrým dobrovolníkem, kde najdete vysvětlení základních pojmů, tezí a přístupů v dobrovolnické činnosti. Je k dispozici v záložce - Ke stažení.

Přejeme Vám hezké čtení!

Sportovní kroužky a akce pro děti

Hledáme dobrovolníky, kteří by pro sport nadchli sociálně vyloučené děti a pomohli jim tak ukázat cestu ve správném využití volného času a osobním rozvoji.Forma variabilní - pravidelný kroužek nebo jednorázové sportovní akce - v době svátků a prázdnin.

Volnočasové aktivity pro děti ze sociálně vyloučených lokalit

Hledáme dobrovolníky pro volnočasové aktivity s dětmi se sociálním vyloučením.

Formou pravidelné zájmové činnosti - kroužků v intenzitě 1x týdně až 1x měsíčně.

Zaměření může být různorodé, např. pohyb, tanec, sportovní činnosti, lidové tradice, kreativní dílny, literatura, tvůrčí psaní, fotografování, hra na hudební nástroj. Také jednorázové pravidelné akce - různé sportovní olympiády, hudební akce apod.

Můžete široce rozvinout své dovednosti. Také dáte smysl nevyužitému volnému času na obou stranách.

Dobrovolníci na procházky s nechodícími seniory v zařízeních

HLEDÁME DOBROVOLNÍKY NA PROCHÁZKY SE SENIORY V ZAŘÍZENÍCH, JEŽ JSOU JIŽ NECHODÍCÍ - NA POJÍZDNÉM KŘESLE.
Za kousek Vašeho volného času lze získat nejen dobrý pocit, ale i neocenitelnou životní zkušenost

Dobrovolníci na předčítání v Seniorském domě

Sháníme dobrovolníky na předčítání pro klienty v Seniorském domě Senecura. Lichý týden vždy v úterý od 14ti hodin, sudý týden vždy ve středu od 14ti hodin, počínaje od 20. 9.
(20. 9., 26.9.,4.10.,10.10.,18.10.,24.10)
Začátek předčítání lze, po domluvě, posunout.

Dobrovolník do rodiny s malými dětmi

Do obce Krašovice (Čížová) hledáme dobrovolníka/ky pro výpomoc v rodině při aktivitách s dětmi - chlapci 1,5 a 4 roky. Součástí činnosti dobrovolníka může nárazově být i drobná organizační výpomoc v rodině - podle vlastních možností.

Tuto činnost lze realizovat jako praxi při studiu příbuzných oborů.

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.

Vlna veder ohrožuje seniory. Charita aktivovala krizový plán pro horké dny

Hodně pijte a nechoďte na slunce. Tak zní doporučení Charity pro všechny a pro seniory zvlášť. Vlna veder, která zasáhla naši republiku, totiž představuje nebezpečí zejména pro seniory a chronicky nemocné. Pro jejich organismus znamená horko velkou zátěž a při nedostatečné konzumaci tekutin snadno kolabují. Charita Česká republika aktivovala plán pro horké dny, seniory v terénu i ve svých zařízeních vybízí k dodržování pitného režimu, mění jídelníček a ochlazuje jejich prostředí všemi dostupnými prostředky.