Archiv starších článků
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Sousedské setkání 2019

K sousedskému setkání jsme se rozhodli připojit Obejmutí zdarma, tzv. Free hug, které je účinným lékem na chmurné a negativní stavy. Těšíme se na Vás !!

Místo: Dvůr římskokatolické farnosti Bakaláře 43/6
Termín: 22. 5. 2019, 15:00 — 22. 5. 2019, 18:00

Výsledek Sbírky potravin

Po důkladném sečtení je výsledek jasný - skvělých 439,6 kg potravin a drogerie!!

DĚKUJEME VŠEM DÁRCŮM, KTEŘÍ NÁM DNES NA TUTO SBÍRKU PŘISPĚLI V SUPERMARKETU LIDL.

V neposlední řadě chci také poděkovat panu Petru Sojkovi, vedoucímu supermarketu Lidl, za skvělou organizaci zázemí pro dobrovolníky a péči o hladký průběh celé sbírky.

Sbírka potravin pomůže potřebným přímo v příslušném regionu

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Ceslostátní akce Sbírka postravin se koná ve vybraných prodejnách obchodních řetězců v sobotu 18. května. Pomoci je možné také jako dobrovolník anebo z pohodlí svého domova. Partnerem sbírky je Charita Česká republika.

Dobrovolníci pro Potravinovou sbírku 18.5.

Stále nemáme dostatek dobrovolníků pro potravinovou sbírku, prosím hlaste se. Jsou města, kde se přihlásily celé pracovní nebo sportovní týmy!

Nákupní seznam pro Sbírku potravin.

Nevíte si rady, co nakoupit při Sbírce potravin, která probíhá dne 18. 5. v době od 8,00 - 18,00h v Lidlu vedle autobusového nádraží? Přidali jsme nákupní seznam do sekce Dokumenty ke stažení!

Den dětí s Nadějí

Hledáme dobrovolníky na tradiční Den děti s Nadějí, v Palackého sadech, ve středu dne 29. 5.od 12,30 - 16,30.

Náplní je výpomoc na stanovištích s úkoly pro dětii. Vhodné pro 15-99 let, jednotlivce i skupiny dobrovolníků.

Jarní Sbírka potravin!

HLEDÁME DOBROVOLNÍKY PRO nově vyhlášený termín Sbírky potravin,která se od teď bude konat 2x ročně (termín nezahrnuje samostatné aktivity některých řetězců).

Termín je sobota, 18. 5. v době od 8-18h, v Lidlu vedle autobusového nádraží. Směny, na které se můžete přihlásit: 8-12h, 11-15h, 14-18h.

OSLAVME KVĚTEN, LÁSKY ČAS, POMOCÍ TĚM, KTEŘÍ NEMAJÍ V ŽIVOTĚ TOLIK ŠTĚSTÍ, ALE O TO VÍCE PŘEKÁŽEK.

Dobrovolníci na pobyty se Švagrem

Hledáme dobrovolníky pro Švagr Písek na tradiční výjezdy - pobyty s dětmi z dětských domovů.
Organizace se věnuje především dětem, které v domově tzv. zbývají a pro které ostatní nemají tolik pochopení.
Staňte se součástí této úžasné činnosti a pomozte jako skupinový (táborový) vedoucí! Žádné předchozí zkušenosti nejsou požadované, věk minimálně 18+.
Termíny:
• VELIKONOČNÍ TÁBOR (Má ŠVAGR talent?) 18.-22.4.2019, Temešvár

• LETNÍ TÁBOR (CK ŠVAGRtour) 1.-12.7.2019, Hříběcí u Pelhřimova

• PODZIMNÍ TÁBOR 26.-30.10.2019 - 101. let republiky v Praze

Volnočasové aktivity pro děti ze sociálně vyloučených lokalit

Hledáme dobrovolníky pro volnočasové aktivity s dětmi se sociálním vyloučením (věk 18-99).

Formou pravidelné zájmové činnosti - kroužků v intenzitě 1x týdně až 1x měsíčně.

Zaměření může být různorodé, např. pohyb, tanec, sportovní činnosti, lidové tradice, kreativní dílny, literatura, tvůrčí psaní, fotografování, hra na hudební nástroj. Také jednorázové pravidelné akce - různé sportovní olympiády, hudební akce apod.

Můžete široce rozvinout své dovednosti. Také dáte smysl nevyužitému volnému času na obou stranách.

Předčítání pro seniory v zařízeních.

Hledáme dobrovolníky, dolní věková hranice 15 let, horní neomezená pro předčítání seniorům v zařízení.

Aktivita probíhá 1x – 2x týdne v max. časové dotaci 40 min., lze dopoledne i odpoledne. Jde o lehkou a nenáročnou činnost, která však přináší zúčastněným i dobrovolníkovi spoustu radosti.

Darujme sluníčko!

Jak všichni víme sluneční paprsky prospívají duši i tělu.Věnujme část víkendového odpoledne procházce se seniorem, který se bez pomoci dobrovolníka nemá šanci dostat na vycházku v parčíku u zařízení.

Odkaz na celorepublikové výsledy Tříkrálové sbírky 2019

Kliknutím na černý čtvereček s křížkem zobrazíte podrobné výsledky v jednotlivých lokalitách.

VÝSLEDKY TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY 2019

VÁŽENÍ PŘÁTELÉ CHARITNÍHO DÍLA, VÝSLEDKY LETOŠNÍ TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY JSOU TADY!
DĚKUJEME VŠEM, KTEŘÍ PŘILOŽILI RUKU K DOBRÉMU DÍLU, VŠEM KTEŘÍ PŘISPĚLI DO KASIČEK KOLEDNÍČKŮ A V NEPOSLEDNÍ ŘADĚ NAŠÍM RODINNÝM PŘÍSLUŠNÍKŮM, KTEŘÍ NÁM PRO VÝKON CHARITNÍHO DÍLA POSKYTUJÍ PEVNÉ RODINNÉ ZÁZEMÍ!

MŠ v Kestřanech pod vedením E.Kázecké vyšla na Tříkrálovou koledu a sbírku

MŠ v Kestřanech má za sebou úspěšnou premiéru Tříkrálové sbírky. Velice milou zkušenost malým šikulům zpestřilo krásné počasí a vstřícnost obyvatel obce.

Hledají se náhradníci pro oblast Písek - Logry

OMLUVA - Z DŮVODU ONEMOCNĚNÍ KOLEDNÍČKŮ NEPROBÍHÁ KOLEDA V PÍSKU - NA LOGRECH. NÁHRADNÍCI VÍTANÍ!