Informace pro zájemce o dobrovolnictví

Co, jak a kde mám udělat, když chci být dobrovolníkem?

Jsem občan a mám zájem o výkon dobrovolnické činnosti:

- kontaktujte Bonum jakýmkoliv způsobem (telefon a sms na číslo 731 549 777, e-mail: dobrovolnici.charitapi@seznam.cz), ozveme se Vám nazpět.

- domluvíme si osobní setkání v sídle Bona, podle Vašich časových možností.

- na schůzce probereme Vaše představy o dobrovolnictví - co by jste rádi dělali a realizovali. Vyplníme registrační list. Sjednáme si další schůzku. Mezi těmito schůzkami koordinátorka centra zjistí aktuální potřeby organizací poskytující sociální služby a Vaše možné zařazení.

- na další schůzku donesete Výpis z Rejstříku trestů a potvrzení o úhradě správního poplatku, které Vám na místě proplatíme. Koordinátorka dobrovolnického centra Vám sdělí výsledek jednání s organizacemi a možné termíny návštěvy organizace nebo osoby, potřebující dobrovolníka. Podepíšete smlouvu a čestná prohlášení.Domluvíte si další návštěvu kvůli proškolení z bezpečnosti práce a z pravidel výkonu dobrovolnictví podle zvolené činnosti a cílové skupiny (děti, senioři, organizační výpomoci apod.)

- společně s koordinátorkou navštívíte organizaci nebo osobu a můžete začít svou dobrovolnickou činnost vykonávat.

Firemní dobrovolnictví:

Pojetí firemního dobrovolnictví - tj. zaměstnanci běží mzda, ale věnuje se činnosti ve prospěch neziskové organizace nebo jiné prospěšné činnosti je v rozporu se zákonem O dobrovolnické službě 198/2002Sb. a násl.

JSTE ALE DOBRÁ PRACOVNÍ PARTA A CHCETE UDĚLAT NĚCO DOBRÉHO?

NIC TOMU NEBRÁNÍ  - POKUD TO BUDE MIMO VÁŠ PRACOVNÍ POMĚR A PRACOVNÍ DOBU VE VAŠEM OSOBNÍM VOLNÉM ČASE.