První ročník Dvorkování

První ročník setkání dobrovolníků a jejich příznivců.

Vzdělání a eliminace sociálního vyloučení

Jak vyjít z kruhu sociálního vyloučení?

Projekt pro studenty středních škol

Dovolujeme si Vás seznámit s nově vzniklým projektem pro střední školy:

KAŽDÝ PŘÍBĚH JE JEDINEČNÝ,

který startuje v příštím školním roce, od začátku října.

Rekordní počet studentek a studentů ze SZŠ Písek

Studentkám a studentům Střední zdravotnické školy v Písku nejsou aktivity dobrovolnického centra Bonum lhostejné.

Lidé mohou 15. dubna v kostelích přispět na pomoc obyvatelům Sýrie

Syrské děvče. Ilustrační foto: Caritas Internationalis

Věřící z Čech, Moravy a Slezska mohou o 3. velikonoční neděli (15. 4.) přispět na pomoc lidem ve válkou zmítané Sýrii. Peníze z této celonárodní kostelní sbírky využije Charita Česká republika na spolufinancování projektu Pomoc nejzranitelnějším v Damašku, který na místě zajišťují Sestry Dobrého pastýře (GSS) pracující pod záštitou katolické církve. Sestry se snaží pomáhat lidem v Sýrii, zmítané ozbrojeným konfliktem, aby nemuseli ze své země zcela odejít.

Ukliďme Česko - ukliďme písecké parky

Zhodnocení nově vznikající akce Ukliďme Česko - ukliďme písecké parky

Studenti SPŠ pomáhají

Studenti významně pomohli ve stacionáři Duha.

Sláva těm, kdo staví mosty mezi lidmi

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Dnes je Světový den sociální práce, který nám dává příležitost vyzdvihnout sociální práci jako plnohodnotnou profesi a upozornit na její celospolečenský význam. Apelujeme na to, aby byla práce všech zaměstnanců v sociálních službách řádně doceněna. Svátek vyhlašuje Mezinárodní federace sociálních pracovníků (IFSW) od roku 1983 a každoročně připadá na třetí úterý v měsíci březnu. Letošním tématem je stejně jako vloni "podpora komunit a udržitelnosti životního prostředí".

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

Martina Veverková, sociální analytička Charity ČR. Foto: Aleš Masner

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Poděkování obci Branice u Milevska

Veřejné poděkování za dobrý skutek tentokrát patří obci Branice u Milevska, konkrétně panu místostarostovi Miroslavu Čápovi, za zapůjčení várnice, bez které by výdej teplé polévky nebyl realizovatelný. Za všechny zůčastněné dobrovolníky a hlavně za všechny spokojené strávníky zasílám do Branic obrovský dík!

Charita pro lidi na ulici: nikdo nesmí umrznout!

Ilustrační snímek: Richard Bouda

Současný příliv mrazivého počasí vážně ohrožuje zdraví a životy lidi bez domova. Proto tito častěji než v jiných obdobích hledají útočiště v denních centrech a v azylových domech. Charita s tím počítá a zavedla opatření, aby nikdo nemusel přes noc zůstat na ulici. Stávající kapacity k přenocování Charita navýšila o „teplé židle“ a prodlužuje také provozní hodiny denních center. A lidi bez domova také vyhledává v terénu a nabízí odbornou pomoc v poradnách.

Přednáška pro studenty SPŠ a VOŠ v Písku

Téma Ženy ve vědě a technice - (neznámé) příběhy žen, které změnily svět.

Dokončení prací na vybavení pro koledníky

Krátké oznámení pro účastníky Tříkrálové sbírky .

Pro účely sbírky byly dnes došity poslední kusy pelerýn. Celkem je tedy pro Vás na další ročník připraveno 34 královských pelerýn (z počátečního počtu 0) a 28 rubášků a tunik pod pelerýny (z počátečního počtu 9).

Děkujeme za Vaši přízeň!

Něco o dobrovolnictví v United Kingdom

Výsledky dotazníkového šetření ve Spojeném Království.

Co přináší dobrovolnictví V.?

Další ze série rozhovorů s našimi dobrovolníky, tentokrát se slečnou Martou.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Tříkrálová sbírka – poprvé na vlastní kůži.

Postřehy z první linie.

Odstartovala Tříkrálová sbírka 2018

První koledníčci Tříkrálové sbírky 2018 v Písku a jeho okolí.

Přípravy na Tříkrálovou sbírku

Něco o svátku, sbírce a přípravách.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci