Archiv starších článků
Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Dokončení prací na vybavení pro koledníky

Krátké oznámení pro účastníky Tříkrálové sbírky .

Pro účely sbírky byly dnes došity poslední kusy pelerýn. Celkem je tedy pro Vás na další ročník připraveno 34 královských pelerýn (z počátečního počtu 0) a 28 rubášků a tunik pod pelerýny (z počátečního počtu 9).

Děkujeme za Vaši přízeň!

Něco o dobrovolnictví v United Kingdom

Výsledky dotazníkového šetření ve Spojeném Království.

Co přináší dobrovolnictví V.?

Další ze série rozhovorů s našimi dobrovolníky, tentokrát se slečnou Martou.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Odstartovala Tříkrálová sbírka 2018

První koledníčci Tříkrálové sbírky 2018 v Písku a jeho okolí.

Přípravy na Tříkrálovou sbírku

Něco o svátku, sbírce a přípravách.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Koncert studentů SPŠ a VOŠ v Písku

Akce v rámci programu Rozsviť můj den.

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Výsledek Národní potravinové sbírky 2017

Jak se nám letos vedlo?

Inspirujme se osobnostmi

Vojtěch Náprstek

Naše programy jsou všechny akreditované!

Zvládli jsme to!

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Co přináší dobrovolnictví IV.?

Další ze série rozhovorů s našimi dobrovolníky.

Čeští katolíci pomáhají lidem, které zasáhl hurikán Harvey

Představitelé české katolické církve se rozhodli pomoci lidem v oblastech, které o víkendu zpustošil ničivý hurikán Harvey. Jako výraz solidarity poskytnou arcidiecézi Galveston-Houston celkem 23 tisíc USD, které jsou určené na podporu lidí zasažených touto přírodní katastrofou. Do pomoci se zapojila Česká biskupská konference (ČBK), Charita ČR, Arcibiskupství pražské, Arcidiecézní charita Olomouc, Arcidiecézní charita Praha, Charita Kyjov a Charita Otrokovice. Přidat se může každý zájemce.

Společné prohlášení českých humanitárních organizací k Světovému humanitárnímu dni

Loni bylo ve válkách výbušnými zbraněmi zabito nebo zraněno přes 32 000 lidí. I válka má svoje pravidla a české neziskové organizace vyzývají k jejich dodržování. Světový humanitární den se letos ponese ve znamení hesla #NotATarget.

Co přínáší dobrovolnictví? III.

Tentokrát rozhovor s naší nejmladší dobrovolnicí, slečnou Ladou.

Informace pro zájemce o dobrovolnictví

Co, jak a kde mám udělat, když chci být dobrovolníkem?

Oceněný M. Navrátil: Dali jsme charitativní rozměr zapomenutému lidovému zvyku

Celých 19 let. Tak dlouho stojí v čele Tříkrálové sbírky – největší charitativní veřejné sbírky v ČR Marek Navrátil, koordinátor sbírky a ředitel Charity Konice.  Začátkem července jej za jeho dlouholetý přínos potřebným ocenila Česká biskupská konference. Pamětní medaili obdržel při Večeru lidí dobré vůle na Velehradě.