Archiv starších článků
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Rekordní počet studentek a studentů ze SZŠ Písek

Studentkám a studentům Střední zdravotnické školy v Písku nejsou aktivity dobrovolnického centra Bonum lhostejné.

Lidé mohou 15. dubna v kostelích přispět na pomoc obyvatelům Sýrie

Věřící z Čech, Moravy a Slezska mohou o 3. velikonoční neděli (15. 4.) přispět na pomoc lidem ve válkou zmítané Sýrii. Peníze z této celonárodní kostelní sbírky využije Charita Česká republika na spolufinancování projektu Pomoc nejzranitelnějším v Damašku, který na místě zajišťují Sestry Dobrého pastýře (GSS) pracující pod záštitou katolické církve. Sestry se snaží pomáhat lidem v Sýrii, zmítané ozbrojeným konfliktem, aby nemuseli ze své země zcela odejít.

Ukliďme Česko - ukliďme písecké parky

Zhodnocení nově vznikající akce Ukliďme Česko - ukliďme písecké parky

Studenti SPŠ pomáhají

Studenti významně pomohli ve stacionáři Duha.

Sláva těm, kdo staví mosty mezi lidmi

Dnes je Světový den sociální práce, který nám dává příležitost vyzdvihnout sociální práci jako plnohodnotnou profesi a upozornit na její celospolečenský význam. Apelujeme na to, aby byla práce všech zaměstnanců v sociálních službách řádně doceněna. Svátek vyhlašuje Mezinárodní federace sociálních pracovníků (IFSW) od roku 1983 a každoročně připadá na třetí úterý v měsíci březnu. Letošním tématem je stejně jako vloni "podpora komunit a udržitelnosti životního prostředí".

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Poděkování obci Branice u Milevska

Veřejné poděkování za dobrý skutek tentokrát patří obci Branice u Milevska, konkrétně panu místostarostovi Miroslavu Čápovi, za zapůjčení várnice, bez které by výdej teplé polévky nebyl realizovatelný. Za všechny zůčastněné dobrovolníky a hlavně za všechny spokojené strávníky zasílám do Branic obrovský dík!

Charita pro lidi na ulici: nikdo nesmí umrznout!

Současný příliv mrazivého počasí vážně ohrožuje zdraví a životy lidi bez domova. Proto tito častěji než v jiných obdobích hledají útočiště v denních centrech a v azylových domech. Charita s tím počítá a zavedla opatření, aby nikdo nemusel přes noc zůstat na ulici. Stávající kapacity k přenocování Charita navýšila o „teplé židle“ a prodlužuje také provozní hodiny denních center. A lidi bez domova také vyhledává v terénu a nabízí odbornou pomoc v poradnách.

Přednáška pro studenty SPŠ a VOŠ v Písku

Téma Ženy ve vědě a technice - (neznámé) příběhy žen, které změnily svět.

Dokončení prací na vybavení pro koledníky

Krátké oznámení pro účastníky Tříkrálové sbírky .

Pro účely sbírky byly dnes došity poslední kusy pelerýn. Celkem je tedy pro Vás na další ročník připraveno 34 královských pelerýn (z počátečního počtu 0) a 28 rubášků a tunik pod pelerýny (z počátečního počtu 9).

Děkujeme za Vaši přízeň!

Něco o dobrovolnictví v United Kingdom

Výsledky dotazníkového šetření ve Spojeném Království.

Co přináší dobrovolnictví V.?

Další ze série rozhovorů s našimi dobrovolníky, tentokrát se slečnou Martou.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Odstartovala Tříkrálová sbírka 2018

První koledníčci Tříkrálové sbírky 2018 v Písku a jeho okolí.

Přípravy na Tříkrálovou sbírku

Něco o svátku, sbírce a přípravách.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Koncert studentů SPŠ a VOŠ v Písku

Akce v rámci programu Rozsviť můj den.

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Výsledek Národní potravinové sbírky 2017

Jak se nám letos vedlo?