Archiv starších článků
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Potravinová sbírka Kaufland

Výsledek prvního ročníku potravinové sbírky řetězce Kaufland, konané v sobotu 8. 9. 2018, od 8 - 18h.

Jak být dobrým dobrovolníkem.

Vážení dobrovolníci, příznivci a čtenáři,

kolektiv dobrovolníků DC Bonum spolu s koordinátorkou pro Vás připravil příručku - Jak být dobrým dobrovolníkem, kde najdete vysvětlení základních pojmů, tezí a přístupů v dobrovolnické činnosti. Je k dispozici v záložce - Ke stažení.

Přejeme Vám hezké čtení!

Dobrovolník pro muže na invalidním vozíku

Velmi akutně hledáme dobrovolníka věk 30+,horní hranice neomezená, pohodáře a humoristu, se smyslem pro respekt ostatních k muži na vozíku. Náplň činnosti: - 1x týdne společenský styk cca 2h - sdílení novinek ze společnosti a vycházka, 2x do měsíce drobný nákup, vyzvedávání léků v lékarně a výpomoc s oblečením (naskládání a dostrojení). Vše po vzájemné domluvě a podle vlastních časových možností.
Samota je tíživá a dlouhodobě vede i ke zhoršování zdravotního stavu, pojďme pomoci❤️

Potravinová sbírka v řetězci Kaufland

V sobotu 8. 9. jsou sice v Písku ještě Slavnosti piva, nicméně je možné si na chvilku odSkočit a rozloučit se s dobou dovolených a prázdnin dobrým skutkem. Řetězec Kaufland pořádá vlastní potravinovou sbírku, o které se více dozvíte zde: http://www.homerlive.cz/kaufland-porada-prvni-rocnik-vlastni-potravinove-sbirky/.
SHÁNÍME DOBROVOLNÍKY, KTEŘÍ BUDOU PŘIJÍMAT A TŘÍDIT ZBOŽÍ PODLE DRUHU A ŘIDIČE, KTERÝ BY, ALESPOŇ 1x MOHL ODVÉZT DAROVANÉ POTRAVINY Z KAUFLANDU PÍSEK DO SÍDLA OBLASTNÍ CHARITY - BAKALÁŘE 43/6.

Sportovní kroužky a akce pro děti

Hledáme dobrovolníky, kteří by pro sport nadchli sociálně vyloučené děti a pomohli jim tak ukázat cestu ve správném využití volného času a osobním rozvoji.Forma variabilní - pravidelný kroužek nebo jednorázové sportovní akce - v době svátků a prázdnin.

Volnočasové aktivity pro děti ze sociálně vyloučených lokalit

Hledáme dobrovolníky pro volnočasové aktivity s dětmi se sociálním vyloučením.

Formou pravidelné zájmové činnosti - kroužků v intenzitě 1x týdně až 1x měsíčně.

Zaměření může být různorodé, např. pohyb, tanec, sportovní činnosti, lidové tradice, kreativní dílny, literatura, tvůrčí psaní, fotografování, hra na hudební nástroj. Také jednorázové pravidelné akce - různé sportovní olympiády, hudební akce apod.

Můžete široce rozvinout své dovednosti. Také dáte smysl nevyužitému volnému času na obou stranách.

Dobrovolníci na procházky s nechodícími seniory v zařízeních

HLEDÁME DOBROVOLNÍKY NA PROCHÁZKY SE SENIORY V ZAŘÍZENÍCH, JEŽ JSOU JIŽ NECHODÍCÍ - NA POJÍZDNÉM KŘESLE.
Za kousek Vašeho volného času lze získat nejen dobrý pocit, ale i neocenitelnou životní zkušenost

Dobrovolníci na předčítání v Seniorském domě

Sháníme dobrovolníky na předčítání pro klienty v Seniorském domě Senecura. Lichý týden vždy v úterý od 14ti hodin, sudý týden vždy ve středu od 14ti hodin, počínaje od 20. 9.
(20. 9., 26.9.,4.10.,10.10.,18.10.,24.10)
Začátek předčítání lze, po domluvě, posunout.

Dobrovolník do rodiny s malými dětmi

Do obce Krašovice (Čížová) hledáme dobrovolníka/ky pro výpomoc v rodině při aktivitách s dětmi - chlapci 1,5 a 4 roky. Součástí činnosti dobrovolníka může nárazově být i drobná organizační výpomoc v rodině - podle vlastních možností.

Tuto činnost lze realizovat jako praxi při studiu příbuzných oborů.

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.

Vlna veder ohrožuje seniory. Charita aktivovala krizový plán pro horké dny

Hodně pijte a nechoďte na slunce. Tak zní doporučení Charity pro všechny a pro seniory zvlášť. Vlna veder, která zasáhla naši republiku, totiž představuje nebezpečí zejména pro seniory a chronicky nemocné. Pro jejich organismus znamená horko velkou zátěž a při nedostatečné konzumaci tekutin snadno kolabují. Charita Česká republika aktivovala plán pro horké dny, seniory v terénu i ve svých zařízeních vybízí k dodržování pitného režimu, mění jídelníček a ochlazuje jejich prostředí všemi dostupnými prostředky.

Letnice 2018

Poděkování zúčastněným dobrovolníkům.

Dvorkování 2018

První výroční setkání dobrovolníků DC Bonum.

Setkání s Leo Maasburgem – Misijní poslání každého z nás: Život po boku Matky Terezy

Rádi bychom pozvali všechny zaměstnance charit i zájemce z řad veřejnosti v pátek 8. června 2018 od 17 hod na setkání s P. Leo Maasburgem, blízkým spolupracovníkem Matky Terezy a emeritním národním ředitelem Missio Rakousko, které se uskuteční v čítárně Karla Skalického (v budově bývalého kláštera na Piaristickém náměstí, České Budějovice). Rakouský kněz Leo Maasburg s jemným humorem vypráví, jak se stal „skutečným misionářem" po boku Matky Terezy.

První ročník Dvorkování

První ročník setkání dobrovolníků a jejich příznivců.

Vzdělání a eliminace sociálního vyloučení

Jak vyjít z kruhu sociálního vyloučení?

Projekt pro studenty středních škol

Dovolujeme si Vás seznámit s nově vzniklým projektem pro střední školy:

KAŽDÝ PŘÍBĚH JE JEDINEČNÝ,

který startuje v příštím školním roce, od začátku října.

Rekordní počet studentek a studentů ze SZŠ Písek

Studentkám a studentům Střední zdravotnické školy v Písku nejsou aktivity dobrovolnického centra Bonum lhostejné.

Lidé mohou 15. dubna v kostelích přispět na pomoc obyvatelům Sýrie

Věřící z Čech, Moravy a Slezska mohou o 3. velikonoční neděli (15. 4.) přispět na pomoc lidem ve válkou zmítané Sýrii. Peníze z této celonárodní kostelní sbírky využije Charita Česká republika na spolufinancování projektu Pomoc nejzranitelnějším v Damašku, který na místě zajišťují Sestry Dobrého pastýře (GSS) pracující pod záštitou katolické církve. Sestry se snaží pomáhat lidem v Sýrii, zmítané ozbrojeným konfliktem, aby nemuseli ze své země zcela odejít.