Příležitosti jsou platné do smazání!

Jak být dobrým dobrovolníkem.

Vážení dobrovolníci, příznivci a čtenáři,

kolektiv dobrovolníků DC Bonum spolu s koordinátorkou pro Vás připravil příručku - Jak být dobrým dobrovolníkem, kde najdete vysvětlení základních pojmů, tezí a přístupů v dobrovolnické činnosti. Je k dispozici v záložce - Ke stažení.

Přejeme Vám hezké čtení!

Dobrovolník pro muže na invalidním vozíku

Velmi akutně hledáme dobrovolníka věk 30+,horní hranice neomezená, pohodáře a humoristu, se smyslem pro respekt ostatních k muži na vozíku. Náplň činnosti: - 1x týdne společenský styk cca 2h - sdílení novinek ze společnosti a vycházka, 2x do měsíce drobný nákup, vyzvedávání léků v lékarně a výpomoc s oblečením (naskládání a dostrojení). Vše po vzájemné domluvě a podle vlastních časových možností.
Samota je tíživá a dlouhodobě vede i ke zhoršování zdravotního stavu, pojďme pomoci❤️

Potravinová sbírka v řetězci Kaufland

V sobotu 8. 9. jsou sice v Písku ještě Slavnosti piva, nicméně je možné si na chvilku odSkočit a rozloučit se s dobou dovolených a prázdnin dobrým skutkem. Řetězec Kaufland pořádá vlastní potravinovou sbírku, o které se více dozvíte zde: http://www.homerlive.cz/kaufland-porada-prvni-rocnik-vlastni-potravinove-sbirky/.
SHÁNÍME DOBROVOLNÍKY, KTEŘÍ BUDOU PŘIJÍMAT A TŘÍDIT ZBOŽÍ PODLE DRUHU A ŘIDIČE, KTERÝ BY, ALESPOŇ 1x MOHL ODVÉZT DAROVANÉ POTRAVINY Z KAUFLANDU PÍSEK DO SÍDLA OBLASTNÍ CHARITY - BAKALÁŘE 43/6.

Sportovní kroužky a akce pro děti

Hledáme dobrovolníky, kteří by pro sport nadchli sociálně vyloučené děti a pomohli jim tak ukázat cestu ve správném využití volného času a osobním rozvoji.Forma variabilní - pravidelný kroužek nebo jednorázové sportovní akce - v době svátků a prázdnin.

Volnočasové aktivity pro děti ze sociálně vyloučených lokalit

Hledáme dobrovolníky pro volnočasové aktivity s dětmi se sociálním vyloučením.

Formou pravidelné zájmové činnosti - kroužků v intenzitě 1x týdně až 1x měsíčně.

Zaměření může být různorodé, např. pohyb, tanec, sportovní činnosti, lidové tradice, kreativní dílny, literatura, tvůrčí psaní, fotografování, hra na hudební nástroj. Také jednorázové pravidelné akce - různé sportovní olympiády, hudební akce apod.

Můžete široce rozvinout své dovednosti. Také dáte smysl nevyužitému volnému času na obou stranách.

Dobrovolníci na procházky s nechodícími seniory v zařízeních

HLEDÁME DOBROVOLNÍKY NA PROCHÁZKY SE SENIORY V ZAŘÍZENÍCH, JEŽ JSOU JIŽ NECHODÍCÍ - NA POJÍZDNÉM KŘESLE.
Za kousek Vašeho volného času lze získat nejen dobrý pocit, ale i neocenitelnou životní zkušenost

Dobrovolníci na předčítání v Seniorském domě

Sháníme dobrovolníky na předčítání pro klienty v Seniorském domě Senecura. Lichý týden vždy v úterý od 14ti hodin, sudý týden vždy ve středu od 14ti hodin, počínaje od 20. 9.
(20. 9., 26.9.,4.10.,10.10.,18.10.,24.10)
Začátek předčítání lze, po domluvě, posunout.

Dobrovolník do rodiny s malými dětmi

Do obce Krašovice (Čížová) hledáme dobrovolníka/ky pro výpomoc v rodině při aktivitách s dětmi - chlapci 1,5 a 4 roky. Součástí činnosti dobrovolníka může nárazově být i drobná organizační výpomoc v rodině - podle vlastních možností.

Tuto činnost lze realizovat jako praxi při studiu příbuzných oborů.

VÝSLEDKY TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY 2018

S potěšením zveřejňuji výsledky letošní Tříkrálové sbírky.

CELKEM KOLEDNÍCI VYBRALI REKORDNÍ ČÁSTKU 131 819,-Kč!

Rozdělení koled podle místa výběru:

Písek celkem  40 995,-

Z toho:

Skupiny dětí z výuky náboženství               6 856,-Kč

Skauti Písek (MUDr.V.Boček a vedoucí)  13 541,-Kč

Skupina Ondřej Untermüller                        6 691,-Kč

Skupina Ing. M. Hladíková, Na Pakšovce   6 068,-Kč

Skupina J. Turská                                           1 086,-Kč

Skupina M. Halková - Hradiště Písek          1 804,-Kč

Skupina ZŠ Svobodná (p. učitel TenHagen) 2 684,-Kč

Skupina p. Dana Vejšická                               2 265,-Kč

Protivín a okolí pod vedením p. Veroniky Burdové celkem 42 466,-Kč

Čimelice celkem 6 450,-Kč, z toho Skauti Čimelice pod vedením p. Marie Filipové 4 298,-

Heřmaň, skupina p. Jany Matouškové celkem 7 161,-Kč

Čížová, skupina p. Zuzany Pšeničkové celkem 2 770,-Kč

Sudoměř, skupina p. Josefa Hrdiny celkem 4 190,- Kč

Mirotice 1 180,-Kč

Radobytce 2 074,-Kč

Kestřany, skupina p. Ing. M. Hladíkové 2 714,-Kč

Horní Záhoří celkem 21 819,-Kč, z toho skupina p. Blanky Kožmínové 15 809,-Kč

Všem koledníkům, kterých se letos sešlo přes sto, a štědrým  dárcům bych chtěla osobně poděkovat.

JSTE SKVĚLÍ! DĚKUJEME!

Radostné Vánoce a šťastný nový rok!

Betlém. Vícebarevný linoryt vytvořil Pavel Jakubec, klient charitního stacionáře Betany Boskovice. „Sláva na výsostech Bohu na zemi pokoj lidem doberé vůle.“

Evangelium podle Lukáše 2,14

Přejeme svým klientům, příznivcům, dárcům, dobrovolníkům a zaměstanacům požehnané svátky vánoční, hodně štěstí, radosti a pevné zdraví i v novém roce 2018. Charita Česká republika

Krásné Vánoce!

Přání Bonum 2017

Mezinárodní den dobrovolníků

giphy heartDnes je Mezinárodní den dobrovolníků! Děkujeme všem, kteří dokáží                                                                         konat dobro-volně! Děkujeme, že jste!

Nábor koledníčků a koledníků pro Tříkrálovou sbírku 2018

Zahajujeme nábor koledníků (15+) a koledníčků (2-3 děti v doprovodu dospělého, tj. 18+), lze i jednotlivě,  pro nadcházející ročník Tříkrálové sbírky 2018, která bude probíhat v Písku a jeho okolí ve dnech 1. 1. 2018 - 15. 1. 2018. Děti mladší 15ti let bude doprovázet vždy jeden dospělý, jako odpovědný vedoucí skupiny. Délku vybírání (koledy) lze dohodnout individuálně, stejně tak oblast, kde budete výběr realizovat. Všichni účastníci Tříkrálové sbírky jsou pojištěni na odpovědnost za škodu a mají základní úrazové pojištění.

Díky úsilí dobrovolnice v programu Doma a přesto s námi čekají koledníčky a koledníky nové krásné kostýmy. Zároveń pro ně máme připravené drobné dárečky.

Těšíme se na Vás!

Letáčky a Informovaný souhlas pro rodiče dětí a mládeže (do 18ti let) najdete v sekci Ke stažení. Můžete jej vyplnit a dodat nám jej  do Bona jakoukoliv cestou. Děkujeme.

NABÍDKA JE PLATNÁ DO VYMAZÁNÍ.

Dobrovolníci zajistili návštěvu Mikuláše.

Naši dobrovolníci dnes potěšili malé předškolní děti v Naději Písek, středisko Svatoplukova. Byli ústředními postavami Mikulášské a zvládli vše skvěle! V nové fotogalerii uvidíte více.

K + M + B 2018

Máte zájem o tradiční znamení a požehnání Tří králů? Můžeme jej vyznačit křídou nebo formou nálepky (samozřejmě svěcenými)  v době od 1. 1. 2018 - 15. 1. 2018.

Tříkrálová sbírka logo

V případě zájmu se nám ozvěte jakoukoliv cestou.

Dobrovolník k chlapci ve 2. třídě ZŠ

Hledáme dobrovolníka - mladého muže, věk 15+ - 20, který by pomohl chlapci (2.třída ZŠ) s doučováním a volným časem. Můžete se stát dobrým vzorem a kamarádem, můžete předat své zkušenosti a náhledy na svět, můžete získat rozšíření svých dovedností a zkušeností.

Národní potravinová sbírka 2017

NÁRODNÍ POTRAVINOVÁ SBÍRKA BUDE LETOS PROBÍHAT 11. 11. 2017 V SOBOTU V HYPERMARKETU TESCO - NÁDRAŽNÍ UL. OD 8H DO 20H. PŘIJĎTE NAKOUPIT A PODPOŘIT LIDI V NOUZI - VE STÁŘÍ, BEZ PŘÍSTŘEŠÍ, S HANDICAPEM (MENTÁLNÍ, ZDRAVOTNÍ, KOMBINOVANÝ) A OHROŽENÉ RODINY V SOCIÁLNÍ NOUZI.

CO MOHU DAROVAT? :

Koncert pro seniory

Díky úspěšné trojstranné spolupráci budou studenti SPŠ a VOŠ Písek realizovat 14. 12. koncert pro seniory v DPS Světlo. SKVĚLE!

Máme novou akci!

Bonum organizuje novou akci! Další info najdete v sekci v horním menu webu. Další - dva koncerty během adventu společně s Oblastní charitou Písek připravujeme!

Návštěvy seniorek v pobytovém zařízení v Písku

Hledáme dobrovolníky/nice pro návštěvy seniorek v pobytovém zařízení v Písku. Činnosti - doprovod na kávu na recepci, předčítání, diskuse, výpomoc s korespondencí apod. Časově vymezeno 1-1,5h 1x týdně.

Věk 18+, horní hranice neomezena!