Příležitosti jsou platné do smazání!

Dovolená

Z DŮVODU DOVOLENÉ JE V DOBĚ 28. 7. - 5. 8. A 11. - 19. 8.                        BONUM ZAVŘENÉ.

Další příležitosti Léta v rytmu dobré vůle

LÉTO V RYTMU DOBRÉ VŮLE NABÍRÁ NA OBRÁTKÁCH A POKRAČUJEME DALŠÍM HLEDÁNÍM DOBROVOLNÍKŮ NA PROCHÁZKY SE SENIORY V ZAŘÍZENÍCH, JEŽ JSOU JIŽ NECHODÍCÍ - NA POJÍZDNÉM KŘESLE.
Za kousek Vašeho volného času lze získat nejen dobrý pocit, ale i neocenitelnou životní zkušenost

Léto v rytmu dobré vůle

Nabídka letních aktivit pro dobrovolníky aneb jak strávit část léta nově, zajímavě a s dobrou myšlenkou:

1. OBSAZENOTáboroví vedoucí pro organizaci Švagr (viz letáček, www.svagr.net), vhodné pro 17+, žádné předchozí zkušenosti nejsou požadované - na místě je tým, který Vás podpoří a vše vysvětlí. Doprava,pobyt a strava ZDARMA.

2.Pomocný lektor Klubu míčových her pro děti navštěvující nízkoprahový klub Naděje Písek na Nábřeží 1. máje. Každé úterý od 13-15h. Klub probíhá 10.7.-28.8. a můžete se k nám připojit kdykoliv.

3. OBSAZENO Skupinové předčítání v Seniorském domě a v Alzheimercentru v domluvených termínech. V SD probíhá čtení v úterý a ve středu (týden/týden), vždy od 14h. V Alzhemercentru každý týden pondělí a čtvrtek, vždy od 14,30h. Tato aktivita zabere 30-45min, připojit se můžete kdykoliv a vybrat si např. jen jeden den.

Těšíme se na Vás!

Nabídka pobytů se Švagrem a poptávka zdravotnice/níka

Nabídka pobytu s organizací Švagr v Písku:

• Letní pobyt  30.6.- 12.7.2018 Hříběcí

Doporučené pro 17+. U dobrovolníka nejsou požadované žádné zkušenosti předem. Je dobré být asertivní a mít aktivní přístup k životu. Náplň činnosti - oddílová/ý vedoucí.

Zároveń organizace poptává zdravotníka, zde je nutné mít:

- kurz Zdravotník zotavovacích akcí (v tomto případě nezáleží na stupni a druhu vzdělání) nebo
- jste absolventem Střední zdravotnické školy nebo
- jste student lékařské fakulty minimálně 3. ročník.

Cesta, strava a pobyt pro dobrovolníka zdarma!

VÝSLEDKY TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY 2018

S potěšením zveřejňuji výsledky letošní Tříkrálové sbírky.

CELKEM KOLEDNÍCI VYBRALI REKORDNÍ ČÁSTKU 131 819,-Kč!

Rozdělení koled podle místa výběru:

Písek celkem  40 995,-

Z toho:

Skupiny dětí z výuky náboženství               6 856,-Kč

Skauti Písek (MUDr.V.Boček a vedoucí)  13 541,-Kč

Skupina Ondřej Untermüller                        6 691,-Kč

Skupina Ing. M. Hladíková, Na Pakšovce   6 068,-Kč

Skupina J. Turská                                           1 086,-Kč

Skupina M. Halková - Hradiště Písek          1 804,-Kč

Skupina ZŠ Svobodná (p. učitel TenHagen) 2 684,-Kč

Skupina p. Dana Vejšická                               2 265,-Kč

Protivín a okolí pod vedením p. Veroniky Burdové celkem 42 466,-Kč

Čimelice celkem 6 450,-Kč, z toho Skauti Čimelice pod vedením p. Marie Filipové 4 298,-

Heřmaň, skupina p. Jany Matouškové celkem 7 161,-Kč

Čížová, skupina p. Zuzany Pšeničkové celkem 2 770,-Kč

Sudoměř, skupina p. Josefa Hrdiny celkem 4 190,- Kč

Mirotice 1 180,-Kč

Radobytce 2 074,-Kč

Kestřany, skupina p. Ing. M. Hladíkové 2 714,-Kč

Horní Záhoří celkem 21 819,-Kč, z toho skupina p. Blanky Kožmínové 15 809,-Kč

Všem koledníkům, kterých se letos sešlo přes sto, a štědrým  dárcům bych chtěla osobně poděkovat.

JSTE SKVĚLÍ! DĚKUJEME!

Radostné Vánoce a šťastný nový rok!

Betlém. Vícebarevný linoryt vytvořil Pavel Jakubec, klient charitního stacionáře Betany Boskovice. „Sláva na výsostech Bohu na zemi pokoj lidem doberé vůle.“

Evangelium podle Lukáše 2,14

Přejeme svým klientům, příznivcům, dárcům, dobrovolníkům a zaměstanacům požehnané svátky vánoční, hodně štěstí, radosti a pevné zdraví i v novém roce 2018. Charita Česká republika

Krásné Vánoce!

Přání Bonum 2017

Mezinárodní den dobrovolníků

giphy heartDnes je Mezinárodní den dobrovolníků! Děkujeme všem, kteří dokáží                                                                         konat dobro-volně! Děkujeme, že jste!

Nábor koledníčků a koledníků pro Tříkrálovou sbírku 2018

Zahajujeme nábor koledníků (15+) a koledníčků (2-3 děti v doprovodu dospělého, tj. 18+), lze i jednotlivě,  pro nadcházející ročník Tříkrálové sbírky 2018, která bude probíhat v Písku a jeho okolí ve dnech 1. 1. 2018 - 15. 1. 2018. Děti mladší 15ti let bude doprovázet vždy jeden dospělý, jako odpovědný vedoucí skupiny. Délku vybírání (koledy) lze dohodnout individuálně, stejně tak oblast, kde budete výběr realizovat. Všichni účastníci Tříkrálové sbírky jsou pojištěni na odpovědnost za škodu a mají základní úrazové pojištění.

Díky úsilí dobrovolnice v programu Doma a přesto s námi čekají koledníčky a koledníky nové krásné kostýmy. Zároveń pro ně máme připravené drobné dárečky.

Těšíme se na Vás!

Letáčky a Informovaný souhlas pro rodiče dětí a mládeže (do 18ti let) najdete v sekci Ke stažení. Můžete jej vyplnit a dodat nám jej  do Bona jakoukoliv cestou. Děkujeme.

NABÍDKA JE PLATNÁ DO VYMAZÁNÍ.

Dobrovolníci zajistili návštěvu Mikuláše.

Naši dobrovolníci dnes potěšili malé předškolní děti v Naději Písek, středisko Svatoplukova. Byli ústředními postavami Mikulášské a zvládli vše skvěle! V nové fotogalerii uvidíte více.

K + M + B 2018

Máte zájem o tradiční znamení a požehnání Tří králů? Můžeme jej vyznačit křídou nebo formou nálepky (samozřejmě svěcenými)  v době od 1. 1. 2018 - 15. 1. 2018.

Tříkrálová sbírka logo

V případě zájmu se nám ozvěte jakoukoliv cestou.

Dobrovolník k chlapci ve 2. třídě ZŠ

Hledáme dobrovolníka - mladého muže, věk 15+ - 20, který by pomohl chlapci (2.třída ZŠ) s doučováním a volným časem. Můžete se stát dobrým vzorem a kamarádem, můžete předat své zkušenosti a náhledy na svět, můžete získat rozšíření svých dovedností a zkušeností.

Národní potravinová sbírka 2017

NÁRODNÍ POTRAVINOVÁ SBÍRKA BUDE LETOS PROBÍHAT 11. 11. 2017 V SOBOTU V HYPERMARKETU TESCO - NÁDRAŽNÍ UL. OD 8H DO 20H. PŘIJĎTE NAKOUPIT A PODPOŘIT LIDI V NOUZI - VE STÁŘÍ, BEZ PŘÍSTŘEŠÍ, S HANDICAPEM (MENTÁLNÍ, ZDRAVOTNÍ, KOMBINOVANÝ) A OHROŽENÉ RODINY V SOCIÁLNÍ NOUZI.

CO MOHU DAROVAT? :

Koncert pro seniory

Díky úspěšné trojstranné spolupráci budou studenti SPŠ a VOŠ Písek realizovat 14. 12. koncert pro seniory v DPS Světlo. SKVĚLE!

Máme novou akci!

Bonum organizuje novou akci! Další info najdete v sekci v horním menu webu. Další - dva koncerty během adventu společně s Oblastní charitou Písek připravujeme!

Návštěvy seniorek v pobytovém zařízení v Písku

Hledáme dobrovolníky/nice pro návštěvy seniorek v pobytovém zařízení v Písku. Činnosti - doprovod na kávu na recepci, předčítání, diskuse, výpomoc s korespondencí apod. Časově vymezeno 1-1,5h 1x týdně.

Věk 18+, horní hranice neomezena!

Sháníme lidi, které baví pletení nebo háčkování!

Dobrý den, sháníme fandy pletení a háčkování, kteří neví, co se zbytky materiálu a dlouhými podzimními večery. Pojďme z nich udělat obal na kulatý relaxační polštářek, průměr 40cm, pro klienty Oblastní charity Písek a jejich služeb! Pokud máte doma zbytky nepáraných vln nebo bavlnek, budeme za ně rádi také. Poslouží k výrobkům nejen pro naše klienty. Děkujeme!

Soukromá osoba - nechodící muž hledá dobrovolníka

Hledáme dobrovolníka muže, věk 30+,horní hranice neomezená, pohodáře a humoristu, se smyslem pro respekt ostatních k muži na vozíku. Náplň činnosti: - 2x do měsíce nákup, vyzvedávání léků v lékarně, vstupní jednorázový velký úklid a následně 2x do měsíce udržovací úklid, 1x týdne společenský styk cca 1h a výpomoc s oblečením (naskládání a dostrojení).

Polodobrovolnice - paní na hlídání

Hledáme polodobrovolnici - paní na hlídání dvouletého hodného děvčátka, která by měla možnost ji pravidelně a v různých časech hlídat přímo v Písku u sebe. Odměna 100,-Kč na hodinu. Zkušenosti s hlídáním z rodiny nebo okolí vítány. Polodobrovolnice znamená, že nabízená odměna neodpovídá obvyklým cenám na trhu a proto část této činnosti spadá pod dobrovolnickou činnost.

Pravý dobrovolnický challenge!

Pomozte dětem a mládeži ze sociálně vyloučené lokality s volným časem formou kroužků jako jsou např. -  tanec, pohyb, sport, hudební nástroje, ruční práce pro děvčata i kluky, vaření, etiketa a společenská komunikace a s realizací dalších možných aktivit (ukázky práce se zvířaty, pořádání společných akcí apod.)

Máte jedinečnou možnost být tím správným vzorem! Vhodné pro 18-99let!